Mihano Momosa

Politika Privatnosti

Stupa na snagu 1. jula 2020.

u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (“Službeni glasnik RS”, broj 87/2018)

Mihano Olja Momosa d.o.o. ima registrovano sedište u ulici Takovska 5, 21000 Novi Sad, Srbija. Naša politika kolačića, “Cookie Policy”, ( dalje “politika”) objašnjava kako Mihano Momosa ( u daljem tekstu takodje “mi”, “nama”, “naši”) koristi kolačiće i slične tehnologije praćenja kada posetite naš mihanomomosa.com veb-sajt, Vašu interakciju sa Mihano Momosa online oglasima ili za marketing emailove, ili bilo koje druge veb-sajtove, stranice, prodavnicu, prikaze ili sadržaje kojima raspolažemo ili su u našem vlasništvu (ukupno “usluge”). Molimo Vas da pažljivo pročitate našu politiku, kako biste bili obavešteni o tome kako rukujemo kolačićima kada pristupate našim uslugama. Ova politika može biti izmenjena i dopunjena u bilo kom trenutku. Ukoliko dodje do promena u okviru ove politike bićete obavešteni prilikom prve posete nakon nastalih promena ili putem e-maila koji imamo u datoteci. Datum stupanja na snagu promena u politici biće dopunjen (na vrhu ove stranice).

Šta su kolačići

Ovaj veb-sajt koristi kolačiće, što je uobičajena praksa kod većine profesonalnih veb-sajtova. Kolačići su male datoteke sačuvane na vašem računaru, kako bi poboljšale Vaše iskustvo prilikom posete. Ova stranica opisuje koje informacije se prikupljaju, kako se koriste i zašto u nekim slučajevima moramo da ih skladištimo. Takođe možete naći kako da sprečite skladištenje kolačića, uzimajući u obzir da bi to moglo da šteti ili “prekine” određene delove funkcionisanja stranice.

Ukoliko ostavite komentar na našoj stranici možete izabrati opciju čuvanja Vašeg imena, e-mail adrese i veb-sajta u kolačićima. Ovo je u cilju Vaše pogodnosti, kako ne biste morali ponovo da popunjavate podatke kada ponovo ostavite komentar. Ovi kolačići se čuvaju godinu dana.

Ako posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić da bismo utvrdili da li Vaš pretraživač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i poništava se kada zatvorite pretraživač.

Prilikom prijavljivanja, postavićemo nekoliko kolačića kako bismo sačuvali Vaše podatke za prijavljivanje i izbor prikazivanja na ekranu. Kolačići za prijavljivanje traju dva dana, a opcije prikaza godinu dana. Ukoliko izaberete opciju “Zapamti me”,  Vaša prijava će trajati dve nedelje. Odjavom sa Vašeg naloga, kolačići će biti uklonjeni.

Kako mi koristimo kolačiće

Mi koristimo kolačiće iz više razloga, koji će dalje biti navedeni. Na žalost, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za isključivanje kolačića, a da se pritom ne utiče na funkcionalnost i svojstva koja oni dodaju sajtu. Preporučujemo da prihvatite sve kolačiće ukoliko niste sigurni da li su Vam potrebni u slučaju da pružaju usluge koje Vi koristite.

Komentari

Kada posetiilac ostavi komentar na veb-sajtu, mi prikupljamo podatke prikazane na formularu komentara, kao i IP adresu i korisnički agent pretraživača kao pomoć u detekciji spam-a.

Anonimni string kreiran od Vaše e-email adrese (tzv. “hash”) može biti poslat Gravatar serveru radi provere da li ga koristite. Politika privatnosti Gravatar servera je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobravanja Vašeg komentara, Vaša profilna slika biće vidljiva javnosti u kontekstu komentara.

Mediji

Ukoliko učitavate (“upload”) slike na veb-sajt, trebalo bi da izbegnete slanje slike sa integrisanim podatkom lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb-sajta mogu da preuzmu i izdvoje svaki podatak o lokaciji sa slika na veb-sajtu.

Integrisani sadržaji sa drugih veb-sajtova

Članci na ovom veb-sajtu mogu sadržati integrisane sadržaje (npr. video snimci, slike, članci, itd.). Integrisani sadržaj sa drugih veb-sajtova ponaša se kao da je posetilac pristupio drugom veb-sajtu.

Ovi veb-sajtovi mogu prikupljati podatke o Vama, koristiti kolačiće, integrisati dodatno praćenje od strane trećeg lica i nadgledati Vašu interakciju sa integrisanim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa integrisanim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na taj veb-sajt.

Isključivanje kolačića

Možete sprečiti podešavanja kolačića podešavanjima na Vašem pretraživaču ( pogledajte opciju “Pomoć” na Vašem pretraživaču kako to da uradite). Imajte u vidu da će isključivanje kolačića uticati na funkcionisanje ovog i drugih veb-sajtova koje posećujete. Isključivanje kolačića obično onemogući odredjenu funkcionalnost i svojstva ovog sajta. Stoga preporučujemo da ne isključujete kolačiće.

Odluka protiv kolačića

Kao što je u ovoj politici opisano, koristimo analitičke provajdere trećeg lica da bismo prikupili informacije o efikasnosti naših usluga i marketinških kampanji. Neki od provajdera trećeg lica koji pružaju takve kolačiće dozvoljavaju da odbijete direktno njihovu obradu, što u opisu njihovim sajtovma možete naći ispod:

Kolačići koje mi postavljamo

Mi koristimo kolačiće opisane ispod na našim servisima:

 • Strogo neophodni: Neki od kolačića koje koristimo su neophodni da bi Vam pružili naše usluge. Na primer, ovi kolčići pomažu da: vidite prave informacije kada se prjavite na naše servise; prelazite sa stranice na stranicu bez potrebe za ponovnim prijavljivanjem; se otkriju, spreče i uklone zlonamerne i lažne aktivnosti na našem servisu; podršku i omogućavanje drugih bezbednosnih svojstva. Bez ovih kolačića neke od naših usluga Vam ne mogu biti pružene.
 • Funkcionalni: Funkcionalni kolčići prikupljaju informacije o načinu na koji koirstite naše usluge, pružaju Vam odredjene funkcije na našem servisu i pamte Vaše preferencije. Na primer ovi kolačiči dozvoljavaju našem servisu da zapamte Vaš izbor jezika ili korisničko ime dok boravite na našem servisu. Funkcionalni kolačići takođe imaju važne funkcije za Vašu upotrebu naših usluga.
 • Analitika, performanse i istraživanje: Ovi kolačići nam pomažu da razumemo koliko dobro naši servisi rade. Oni prikupljaju informacije o Vašoj upotrebi i interakciji sa našim servisom, uključujući e-mailove poslate preko Mihano Momosa mailing-a, kako bismo nastavili da poboljšavamo i proširujemo naše usluge.
 • Marketing: Naši marketing kolačiči nam dozvoljavaju da prikupimo informacije o Vašim interakcijama sa našim marketing aktivnostima, kao što su delovi našeg veb-sajta i naše e-mail adrese. Ovi kolačići mere Vašu interakciju sa našim marketing komunikacijama, kako bi odredili, između ostalog koliko je efikasna marketinška kampanja. Na primer, možemo meriti da li je određena marketing komunikacija rezultirala kupovinom.
 • Oglašavanje: Ovi kolačiči Vam dostavljaju relevantne oglase sa našeg servisa. Naši partneri u oglašavanju će prikupljati podatke o Vašim interakcijama sa njihovim oglasima kako bi izmerli efikasnost naše kampanje oglašavanja i dostavili oglase koji su relevantniji Vama i Vašim interesima.
 • Društveni kolačići: Ovi kolačići omogućavaju korisnicima da dele stranice i sadržaj putem društvenih mreža trećeg lica i platfomi. Kompanije koje služe ove kolačiće takođe mogu koristiti Vaše podatke kako bi dostavili ciljane oglase na njihovim platformama.

Naša politika o “Ne prati” (“Do not track”) signalima u okviru Kalifornijskog akta o online zaštiti (CalOPPA)

Mi ne podržavamo “Ne prati” ( “DNT”). Ovo je preferenca koju možete podesiti na Vašem pretraživaču kako biste obavestili veb-sajtove da ne želite da Vas prate.

Možete uključiti ili isključiti opciju “Ne prati” tako što ćete otići na stranicu Preference ili Podešavanja Vašeg veb-pretraživača.

Vaša Prava o zaštiti podataka u okviru Propisa o opštoj zaštiti podataka (GDPR)

Ako ste rezident Evropske ekonomske zone (EEA), imate odredjena prava na zaštitu. Mihano Momosa ciljano preduzima smislene korake kako bi Vam omogućili da ispravite, izmenite, obrišete ili ograničite upotrebu ličnih podataka.

Mihano Olja Momosa d.o.o. obrađuje sledeće kategorije podataka o ličnosti:

 1. Ime i prezime
 2. Adresa prebivališta (grad, opština, država)
 3. Adresa isporuke
 4. Broj telefona
 5. E-mail adresa

Pod odredjenim okolnostima, imate sledeća prava na zaštitu podataka:

 • Pravo da pristupite, izmenite ili izbrišete informacije koje imamo o Vama. Kad god je to omogućeno, možete da pristupite, izmenite ili zatražite brisanje Vaših ličnih podataka, tako što ćete nas kontaktirati putem e-maila office@mihanomomosa.com.
 • Pravo na ispravku. Imate pravo da Vaši podaci budu ispravljeni ukoliko su netačni ili nepotpuni.
 • Pravo na prigovor. Imate pravo na prigovor na našu obradu Vaših ličnih podataka.
 • Pravo na ograničavanje. Imate pravo da zahtevate da ograničimo obradu Vaših ličnih podataka.
 • Pravo na prenosivost. Imate pravo da dobijete kopiju podataka koje imamo o Vama u formatu koji je struktuiran, čitak i uobičajen.
 • Pravo na povlačenje pristanka. Imate pravo da povučete Vaš pristanak u svakom trenutku na mestima gde je Mihano Momosa tražio Vaš pristanak za obradu Vaših ličnih podataka.

Molimo obratite pažnju da pre prihvatanja takvog zahteva možemo tražiti potvrdu Vašeg identiteta.

Imate pravo na žalbu nadležnim organima za Zaštitu privatnosti podataka o našem prikupljanju i upotrebi Vaših podataka. Za više informacija, molimo Vas kontaktirajte lokalne nadležne organe za Zaštitu podataka u Evropskoj ekoomskoj zoni (EEA).

Pravni osnov za obrađivanje Vaših podataka o ličnosti mogu činiti:

 • pristanak, koji daju posetioci web stranici Mihano Olja Momosa d.o.o., kojom dozvoljavaju prikupljanje za jasno naznačenu svrhu. Pristanak možete povući u bilo kom trenutku slanjem e-maila odgovarajućeg sadržaja na office@mihanomomosa.com;
 • Zaključenje i izvršenje ugovora;
 • Zakonska obaveza.

Mihano Olja Momosa d.o.o. ima pravo da podatke o ličnosti koji se odnose na lice, prosledi:

 • Pravnim savetnicima;
 • Dostavnim službama, špediterima, poštanskim službama (kompanija DHL);
 • Pružaocima usluga naplate i banke (PayPal);
 • Državnim organima i licima koji zbog prirode posla koji obavljaju moraju imati pristup takvim podacima;
 • Trećim licima sa kojima Mihano Momosa ima zaključen Ugovor koji reguliše postupanje sa poverljivim podacima.

Prenos podataka (email adrese) kupaca u web prodavnici u druge zemlje se vrši pružaocima usluge naplate (PayPal). Mihano Olja Momosa d.o.o. podatke o ličnosti dostavlja primaocu, koji u skladu sa svojom politikom privatnosti mogu vršiti prenos podataka na obradu i čuvanje u SAD gde se nalaze njihovi serveri.

Navedeni prenos podataka se vrši na osnovu izričitog pristanka za prenos lica na koje se podaci odnose, a u skladu sa članom 69. stav 1. tačka 1. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojim je propisano da ako se prenos podatka o ličnosti ne vrši u skladu sa odredbama čl. 64, 65. i 67. zakona, ovi podaci mogu se preneti u drugu državu ili međunarodnu organizaciju samo ako se radi o jednom od sledećih slučajeva: lice na koje se podaci odnose je izričito pristalo na predloženi prenos, pošto je, zbog nepostojanja odluke o primerenom nivou zaštite i odgovarajućih mera zaštite, informisano o mogućim rizicima vezanim za taj prenos. Kupci u Mihano Momoa webprodavnici izričiti pristanak za prenos daju prilikom prihvatanja uslova kupovine. Mihano Momosa ne može da garantuje isti nivo prava, sloboda i zaštite podataka o ličnosti kao u Republici Srbiji, kada je u pitanju prenos podataka u SAD.

Pihvatanjem Politike privatnosti kupci u Mihano Olja Momosa d.o.o. web prodavnici daju svoj izričit pristanak da se izvrši navedeni prenos podatka.

Lice za zaštitu podataka o ličnosti :

Sladjana Radanovic

Email : office@mihanomomosa.com

Mob : +381 64 96 99 0 99

Plaćanja

Možemo pružati plaćene proizvode u okviru naših usluga. U tom slučaju, koristimo usluge trećeg lica za obradu naplate.

Nećemo čuvati i prikupljati podatke Vaše platne kartice. Te informacije se šalju direktno trećem licu za obradu naplate, koji obradjuju Vaše lične podatke u skladu sa svojom Politikom privatnosti. Treće lice koje obradjuje naplatu pridržava se standarda PCI-DSS koje vodi PCI Savet bezbedosnih standarda, što čini zajednički poduhvat kompanija kao što su Visa, MasterCard, American Express i Discover. Zahtevi PCI-DSS-a garantuju bezbedno rukovanje podataka o naplati.

Procesori plaćanja koje koristimo:

Trajanje kolačića

Vremensko trajanje kolčića na Vašem pretraživaču zavisi da li je u pitanju “trajni” ili “sesijski” kolčić. Svaka kategorija gore navdenih kolčića je ili sesijski ili trajni kolačić.

Mi koristimo “trajne kolačiće” da bismo sačuvali informacije o Vama na duži vremenski period. Takodje koristimo “sesijske kolačiće” da bismo prikupili i sačuvali podatke o Vama na kraći vremenski period, kao sto su informacije o Vašim interakcijama sa servisom. Sesijskii kolačići se brišu nakon što zatvorite pretraživač.

Period zadržavanja koji se primenjuje kod trajnih kolačića zavisi od svrhe prikupljanja kolačića i alata koji se koristi. Možete obrisati kolačiće kao što je opisano ispod.

Koliko dugo zadržavamo Vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar je metapodatak i čuva se neograničeno vreme. Ovo je da bismo mogli da prepoznamo i odobrimo svaki sledeći komentar automatski, umesto da ih držimo u administratorskom redu uređivanja.

Za korisnike koji se registruju na našem veb-sajtu (ako neki), mi takođe čuvamo lične podatke koje su korisnici uneli na svoj korisnički nalog. Svi korisnici mogu videti, izmeniti ili izbrisati svoje lične podatke u bilo kom trenutku (ali ne mogu menjati korisničko ime). Administratori veb-sajta takođe mogu videti i izmeniti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ukoliko imate registrovan nalog na ovom veb-satju, ili ste ostavili komentar možete zahtevati da vam se dostavi izvedena datoteka podataka koje imamo o Vama, uključujući sve podatke koje ste nam pružili. Takođe možete zahtevati da obrišemo sve lične podatke koje imamo o Vama. Ovo isključuje sve podatke koje smo obavezni da čuvamo za administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.

Gde šaljemo Vaše podatke

Komentari posetilaca mogu biti provereni putem automatizovanog servisa za detekciju spam-a.

Gde mogu da saznam više

Da biste saznali više o kolačićima, posetite aboutcookies.org i/ili www.networkadvertising.org. Ako se nalazite u Evropskoj uniji možete koristiti izvore na www.youronlinechoices.eu.

Više informacija

Nadamo se da smo uspeli jasno da Vam predstavimo način rada i kao što je prethodno napomenuto, ukoliko niste sigurni da li Vam je nešto potrebno ili ne obično je sigurnije da ostavite kolačiće uključene u slučaju da oni učestvuju u nekim svojstvima koje koristite na ovom veb-sajtu. Ako su Vam potrebne dalje informacije, kontaktiraje nas putem e-mail-a: office@mihanomomosa.com.